b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

De Pietenloop is een kleinschalige, recreatieve loop in Bemmel voor het hele gezin. De Pietenloop vindt plaats op de laatste zondag van november. Er zijn 4 afstanden die gelopen kunnen worden: 700m, 1.500m, 5 kilometer en de 10 kilometer. De korte afstanden (700m en 1500m) zijn voor de jeugd en vinden plaats op het sportpark. Aan de 5 en 10 kilometer kan iedereen meedoen. De laatste twee afstanden nemen je mee langs en door de prachtige polder van Bemmel.

Bij de Pietenloop zijn natuurlijk ook de Roetveegpieten aanwezig. Zij doen mee aan de speciale Pieten-warming-up voor de jeugd onder begeleiding van onze trainers; een groot feest voor alle kinderen!

De Pietenloop vindt in 2024 plaats op zondag 24 november. 

Pieten

De Pietenloop is een echte familieloop. Voor iedereen van jullie gezin hebben we wel een passende afstand. Er zijn 4 afstanden die gelopen kunnen worden tijdens de Pietenloop:

  • 700 m Kidsrun (t/m 10 jaar)
  • 1500 m Jeugdrun (t/m 16 jaar)
  • 5 kilometer
  • 10 kilometer
 

700 meter

De 700 meter is voor de jongste jeugd en vindt plaats op onze atletiekbaan. Samen met onze ballon-lopers, lopen de deelnemers 2 rondjes op de baan. Dit kunnen ze zelf doen of samen met een ouder.

1.500 meter

De 1.500 meter wordt ook op de baan gelopen en gaat over ongeveer 3,5 rondje. De jeugd loopt hier zonder begeleiding.

5 kilometer

De 5 kilometer is een prachtige recreatieve loop voor de beginnende en gevorderde loper. Onze eigen startersgroep loopt hier voor het eerst een 5 kilometer. De lopers lopen door Haalderen om daarna via de dijk, met prachtig uitzicht over de Waal terug te lopen richting de atletiekbaan.

10 kilometer

Tijdens de 10 kilometer nemen we jou mee door de prachtige polder van Bemmel en Haalderen. Je snelheid maakt dan ook niet uit als je aan de 10 kilometer meedoet, genieten staat voorop. Je kan namelijk zo maar wat wilde dieren tegenkomen op de route.

Gedurende de Pietenloop is onze kantine geopend en kan je hier wat te drinken kopen. Er kan alleen betaald worden via een QR codde.

700m en 1500m: €5

5km en 10 km: €10


Inbegrepen bij de inschrijfkosten zijn elektronische tijdwaarneming incl. chiphuur (uitslagen worden op basis van nettotijden gepubliceerd).

De start van de Pietenloop is op Sportpark De Heister in Bemmel. De KidsRun verlaat het terrein niet. Er is omkleedruimte en douches beschikbaar, het achterlaten van spullen in de kleedkamer is mogelijk en op eigen risico.

Het terrein is open vanaf 9.00uur. Om 9.45uur begint de Pieten warming-up voor de kinderen. De starttijden van de afstanden zijn als volgt:

  • 700 m Pieten Kidsrun: 10.00uur
  • 1.500 m Pepernoten Jeugdrun 10.10uur
  • 5 kilometer: 10.30uur
  • 10 kilometer: 10.30uur

Alle deelnemers lopen met een chip die ze vastmaken aan hun schoenen, deze moet na de finish weer ingeleverd worden. Er is een starttijd, waarna iedereens tijd in gaat.

De Pietenloop is niet mogelijk zonder onze vrijwilligers. Er gaat veel voorbereiding in de organisatie zitten, vandaar dat we vanuit de club een trimloopcommissie hebben. Voor de dag zelf hebben we nog meer mensen nodig om verkeer te regelen, op te bouwen en de lopers te helpen.

Daarom zijn wij continue opzoek naar vrijwilliger die kunnen helpen bij: opbouw van het start- en finishgebied, verkeersregelaars, registratie, meelopen met de KidsRun e.d.

Wil jij ons helpen? Mail dan de trimloopcommissie, zij kunnen je meer uitleg geven!

Tijdens en na de wedstrijd worden er, vanuit duurzaamheid, geen bekertjes met water uitgedeeld. We adviseren je dus om zelf een sportbidon mee te nemen, die je kan vullen bij de waterpark op het sportpark.