b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren

Speciaal voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar organiseert b.o.d. de Sprinters in de maand juni Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren. Iedereen mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont, maar ook als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Je doet mee aan de wedstrijd op je eigen skeelers of skates. Een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers zijn verplicht.

Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap skeeleren vindt plaats op zondag

12 juni 2022 (conceptdatum is nog in overleg). Deelname is gratis.

Sjors Sportief

Ben jij in de gemeente Lingewaard leerling van de basisschool dan kun jij via Sjors Sportief meedoen aan een gratis Skeeler/Skate-les.

In 2022 vindt Sjors Sportief plaats op donderdag 14 april van 18.00-19.00 uur met als reservedatum 21 april voor het geval de baan nat is of als het regent.

Als je na de Sjors Sportief-les wil blijven skeeleren, kun je lid worden van b.o.d. de Sprinters. De trainingen zijn op donderdagavond van 19.00-20.00 uur. Vanaf 21 april kun je dan mee gaan doen. Jouw ouders kunnen ook lid worden. Voor hen begint de training om 20.15 uur. Veiligheidshelm en bescherming voor knieën, ellebogen en handen zijn verplicht.

Leer op een goede manier de technieken van het skeeleren. Onder deskundige begeleiding leer je veilig remmen en leer je soepel bewegen op skeelers/skates. Skeeleren is leuk en gezond en het is ook nog eens buiten. Plezier staat voorop! Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via www.sjorssportief.nl

Om mee te kunnen doen, moet je wel al zelfstandig op de skeelers/skates kunnen rijden.

Diploma rijden jeugdleden

Aan het einde van ieder seizoen kunnen de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Hierbij zijn ouders en familieleden van harte welkom (afhankelijk van eventuele coronamaatregelen).

Het te rijden parcours is als volgt:

-50 meter slalom rijden + 50 meter sprint: Zo snel mogelijk tussen de pionnen doorrijden zonder ze omver te rijden;  afremmen, snel keren en terugsprinten.

Als afsluiting volgt het onderdeel “de Elfstedentocht”. Op de 400 meter baan rijden de kinderen in 20 minuten zoveel mogelijk rondjes.

De diploma’s worden een week later uitgereikt.

In 2022 vindt het Diploma rijden plaats op donderdag 15 september van 19.00-20.00 uur. (Reservedatum: 22 sept.).

Bezoek ons

Sportpark De Heister
Drieske 7
6681 CX Bemmel

Postadres

Plakselaan 2
6681 DS Bemmel

Routebeschrijving

Sportpark De Heister in Bemmel

Met de auto: Via A15 en A325, afslag Bemmel. Volg borden Essenpas, neem inrit ‘t Drieske nabij
OBC Essenpas. GPS-navigatie: postcode 6681CX ; i.c. Van Nispenlaan (willekeurig)
Google maps: BOD de Sprinters Bemmel

Onze sponsoren

© b.o.d. de Sprinters 2024