b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

Voorjaarsmarathon 2024

Enkele leden van de club hebben dit voorjaar een marathon gelopen in binnen- en buitenland. Hieronder de uitslagen en enkele verslagen.

Uitslagen

17 maart Rome
Toni Pili 5.07 uur

7 april Milaan
Kenneth Bouwman 3.30 uur
Martin Tassche 3.52 uur
Adrie Akkerman 3.55 uur
Sergej Schlebos 3.55 uur

14 april Rotterdam
Hidde Koot 2.55 uur
Bianco Witjes 3.23 uur

21 april Enschede
Willem-Jan Milder 4.16 uur

Marathon Rome

Tijdens een lang weekend Rome in april 2019 was ik onder de indruk van al die lopers die langs het Colosseum liepen om vervolgens 200 meter verderop te finishen. Dat was voor mij in ieder geval indrukwekkend.

Ondanks de fysieke tegenslag, heb ik kunnen genieten van deze min of meer geschiedkundige tocht met veel enthousiaste toeschouwers langs het parcours. En vergeet niet dit was mijn eerste! Na 25 km kreeg ik, ondanks een goede voorbereiding kramp in beide kuiten, hierdoor is mijn eindtijd iets boven de 5 uur geworden. Belangrijk is in ieder geval dat ik 2 van de 3 doelen heb gehaald: Genoten van het avontuur en UITGELOPEN. En een betere tijd komt nog wel.

Ik kan deze marathon adviseren omdat het een mooi avontuur is in een mooie stad, je goede verzorging krijgt (je komt als loper niets tekort) en….. er genoeg pasta te vinden is 😊

Toni Pili

Marathon Milano

Op 7 april heb ik samen met Adrie Akkerman, Kenneth Bouwman en Sergej Schlebos de marathon in Milaan gelopen. Voor mij was het de tweede marathon, na een debuut tijdens de marathon van Rotterdam in 2023. Deze marathon had ik net boven de 4 uur gelopen met een “negative split” en al snel had ik het idee opnieuw een marathon te lopen met als doel een tijd onder de 4 uur.

De andere heren hadden reeds het idee een marathon samen te lopen, in eerste instantie in Londen, maar uiteindelijk kwam de marathon van Milaan eruit rollen. Deze marathon kent een relatief klein deelnemersveld (ca 9.000 man) en is een van de vele voorjaarsmarathons. Kortom, trainen in de winter en het vroege voorjaar met vaak koud en slecht weer, met de mogelijkheid om de langste trainingen te doen tijdens de Stevensloop in Nijmegen en de Venloop in Venlo (hele leuke halve marathon met enorm veel publiek).

We zijn op donderdagavond naar Milaan gevlogen. Al weken ging het over bietensap, dieet en gelletjes, benodigd ontbijt, maar na aankomst in het hotel gingen alle diëten overboord. Sergej had een hotel op een geweldige locatie geregeld, middenin een gebied met veel restaurants en cafés. Toch nog maar even een café bezocht en een laatste biertje/wijntje en zelfs om 23.00 uur werden er nog een aantal grote cheeseburgers met frites besteld. Op vrijdag een kort loopje om even te wennen, daarna het startnummer ophalen en sightseeing Milaan. Op zaterdagochtend zijn we nog even naar het centrum geweest om de benodigde tijd naar de startlocatie te meten, de finishlocatie te bekijken en ’s middags uitrusten op een terras.

De marathon begon zondag om 8.30 uur. Op tijd op, kleding aan, ontbijt (de afgelopen dagen ingeslagen in een supermarkt tegenover het hotel) en om 6.15 richting metro om op tijd bij de startvakken te zijn. De temperatuur bij vertrek was nog aangenaam (circa 14 graden), maar steeg tot een graad of 24 wat voor ons allemaal wel wennen was na het koude weer in Nederland. We hebben dan ook allemaal last gekregen van opgeblazen bovenbenen. Bij mij ging de eerste helft prima met een tijd van 1.50 op de halve marathon. Na 26 kilometer ging ik de kilometers voelen en werd het vechten om het tempo vast te houden. Na 36 kilometer zag ik het Sprinters-shirt van Adrie. Na even kort te hebben gewandeld en de nodige krachttermen van Adrie te hebben gehoord over de medaille, het finishersshirt en nooit meer een marathon, zijn we samen verder gaan lopen en al snel liep Adrie een stukje weg. De laatste 6 kilometer waren afzien waarbij ik met grote moeite de 6.00 min/km kon lopen en finishte in een tijd van 3.52.57. Ik was dik tevreden met de gelopen tijd onder deze omstandigheden.

Voordeel van de vroege start was de vrije middag. We hadden daarom de hele middag om in de buurt van het hotel op een terras te zitten. Makkelijk zitten was er toen al niet meer bij en ik moest regelmatig even de benen strekken. De dagen erna ging het lopen amper, maar inmiddels heb ik alweer wat korte loopjes achter de rug. Al met al was het een gezellig weekend met een pittige marathon die een voldaan gevoel geeft. De marathon is redelijk kleinschalig over een vlak parcours met rond het centrum het nodige publiek, maar verder vrij rustig. Inmiddels ben ik er al wel uit dat ik weer een marathon wil lopen. Of de anderen allemaal volgen, is nog even afwachten.

Martin Tassche

Marathon Rotterdam

Vorig jaar werd ik, als toeschouwer bij de Rotterdamse marathon, overweldigd door de geweldige sfeer en het genot van de vele lopers. Ik wilde graag nog meer onderdeel worden van het spektakel, waarna ik besloot om een jaar later als deelnemer terug te keren. 
Het was een marathon met twee verschillende gezichten. De eerste helft ging ontzettend makkelijk en ik kon volop genieten van het publiek. Helaas bleek ik toch iets te enthousiast te zijn weggegaan en kwam ik mijzelf vanaf 30km tegen. Zo erg heb ik nog nooit in mijn leven afgezien. Zonder alle aanmoedigingen had ik het niet kunnen doen. Ik moet toegeven, ik had de marathon waarschijnlijk een beetje onderschat.

Ik kan deze marathon echt aanbevelen. Dit is een marathon met het meeste publiek in Nederland, wat je er echt doorheen kan helpen. En ondanks de grote hoeveelheid mensen is het ontzettend goed georganiseerd. Daarnaast is het mooi vroeg in het seizoen, waardoor alle trainingsarbeid in goede loopomstandigheden getoond kan worden! 

Hidde Koot

Bezoek ons

Sportpark De Heister
Drieske 7
6681 CX Bemmel

Postadres

Plakselaan 2
6681 DS Bemmel

Routebeschrijving

Sportpark De Heister in Bemmel

Met de auto: Via A15 en A325, afslag Bemmel. Volg borden Essenpas, neem inrit ‘t Drieske nabij
OBC Essenpas. GPS-navigatie: postcode 6681CX ; i.c. Van Nispenlaan (willekeurig)
Google maps: BOD de Sprinters Bemmel

Onze sponsoren

© b.o.d. de Sprinters 2024