b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

Stevens Stadcross: als marmotten door de binnenstad van Nijmegen

Het was een drukte van belang in het Kronenburgerpark op 16 maart om 21 uur ‘s avonds. Een grote groep Sprinters verscheen aan de start van de Stevens Stadscross, het kleine broertje van de Stevensloop op zondag. Een paar duizend mensen stonden klaar om te starten, velen rijkelijk versierd met lampjes. Ze werden drupsgewijs losgelaten om een prachtige ronde te lopen. Langs het beeld van Mariken, door de Bastei, door de bibliotheek, door de Stevenskerk, het Valkhof en nog vele andere attracties. Het was een mooi gekronkel op de vierkante meter. Je waant je in de Middeleeuwen als je rond de Stevenskerk loopt, en langs de Blauwe Hand de Markt op gaat. Dat het donker is, geeft een bijzonder effect.
Voor een toptijd moet je nooit aan de Stadscross meedoen. Het was lang wachten voor je kon starten, maar als je eenmaal de streep gepasseerd bent kun je ook prettig lopen. Als je een sfeervol en gezellig rondje wilt maken, wees er dan bij volgend jaar. Helma zet vast wel weer koffie vooraf 🙂

Jan Willem Bakker

Bezoek ons

Sportpark De Heister
Drieske 7
6681 CX Bemmel

Postadres

Plakselaan 2
6681 DS Bemmel

Routebeschrijving

Sportpark De Heister in Bemmel

Met de auto: Via A15 en A325, afslag Bemmel. Volg borden Essenpas, neem inrit ‘t Drieske nabij
OBC Essenpas. GPS-navigatie: postcode 6681CX ; i.c. Van Nispenlaan (willekeurig)
Google maps: BOD de Sprinters Bemmel

Onze sponsoren

© b.o.d. de Sprinters 2024