b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

Sprinters op trailweekend Vaals

Op vrijdagochtend vertrokken wij (Edwin, Raymond, Kathy en Janneke) richting het zuiden voor een weekend trailen. Net over de grens bij Maastricht in het dorpje Kanne hebben wij de auto geparkeerd. Hier startte ons eerste avontuur van het weekend in regenpak. Want ja: het weekend begon met regen!

De paden waren nog lekker modderig door de regen, maar na een uur of twee en nog een fikse bui kon de regenjas toch echt uit en kwam de zon door.

Onderweg kwamen we al wat kleinere grotten tegen, die we even bekeken hebben. Daarna verder richting het Albertkanaal. Daar gingen we recht omhoog en langs de touwen die daar al hingen, konden we ons naar boven trekken. Het uitzicht op het Albertkanaal was het klimmen waard!

Uiteindelijk kwamen we in de Verloren Vallei waar we naar de ingang van een grot zijn geklommen. In deze grot konden we door middel van de fluorescerende cijfers op de muren een route door de grot volgen!

Daarna was het een flinke klim weer terug naar de auto. Veel bomen waren omgewaaid en lagen midden op het pad. Na een verdiend drankje en hapje in het plaatselijke café richting de B&B Grunebempt in Plombières.

Op dag twee schoof Koos aan bij het ontbijt. Raymond en Kathy hebben een mooie wandeltocht gemaakt en Edwin, Koos en Janneke hebben een mooie route door het Geuldal gemaakt. Het was echt een zonovergoten dag.

Op verschillende plekken zag je dat het water daar flink hoog had gestaan, en het was ontzettend modderig.

Na een koffiepauze met natuurlijk een stuk Limburgse vlaai weer verder met de route en aan het einde nog even flink wat hoogtemeters gemaakt!

Aan het einde van de dag in de B&B een drankje en alweer een heerlijke maaltijd van onze gastheer Tom.

Hieronder alle foto’s, voor ons om nog even na te genieten en hopelijk ter inspiratie voor iedereen die nog een leuk adresje zoekt om een mooie trail te lopen!

Bezoek ons

Sportpark De Heister
Drieske 7
6681 CX Bemmel

Postadres

Plakselaan 2
6681 DS Bemmel

Routebeschrijving

Sportpark De Heister in Bemmel

Met de auto: Via A15 en A325, afslag Bemmel. Volg borden Essenpas, neem inrit ‘t Drieske nabij
OBC Essenpas. GPS-navigatie: postcode 6681CX ; i.c. Van Nispenlaan (willekeurig)
Google maps: BOD de Sprinters Bemmel

Onze sponsoren

© b.o.d. de Sprinters 2024