b.o.d. de SprinterS
Atletiek- en Skeelervereniging

Hardlopen voor beginners bij b.o.d. de Sprinters

Hardlopen is de ultieme vrijheid. Je ademt de buitenlucht. Je loopt waar je wilt, en hoe lang je wilt. Wil jij graag beginnen met hardlopen, onder deskundige begeleiding, en in een groep?

Vanaf maandag 2 september start b.o.d. de Sprinters weer met een hardloopgroep voor beginners. Op dinsdag 27 augustus om 19.30 uur is er een informatieavond in het clubhuis op sportpark De Heister, Drieske 7 in Bemmel.
Tijdens de informatieavond maak je kennis met de trainers, en krijgt je informatie over de trainingsaanpak. Ook is er aandacht voor goede loopkleding en schoeisel, zodat je daarna ook de juiste aankopen kunt doen.

Trainingen
Vanaf 2 september worden de trainingen op de maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur gegeven. De trainingen vinden zowel op de openbare weg als op de atletiekbaan plaats. Wij werken toe naar het aaneengesloten kunnen lopen van 5 km in november en een (vrijwillige) deelname aan de Pietenloop op zondag 24 november.

We houden bij de invulling van de trainingen rekening met eventuele coronarichtlijnen die op dat moment gelden. 

Aantrekkelijk geprijsd
Je gebruikt de maand september om het hardlopen uit te proberen. Daarna kun je lid worden. De kosten hiervoor bedragen € 34,00 per kwartaal. Daarbij komt € 15,00 inschrijfgeld (inclusief hesje en lampje).

Kun je niet naar de informatieavond komen? Dan kun je op de trainingsavonden bij een van de trainers terecht vanaf 19.10 uur. Je kunt ook bellen of mailen met Henk Hendriks 06 2021 0070 / hga.hendriks@kpnmail.nl . Lees alles over onze vereniging op www.boddesprinters.nl 

Hardlopen? …Zeker doen!!

Hardlopen is de meest beoefende sport ter wereld. De één loopt om zich er lekker bij te voelen, de ander om wat kilootjes kwijt te raken. Iedereen heeft zo een reden om de loopschoenen aan te trekken. Beginnen met hardlopen is een kwestie van even doorbijten. Al snel ga je zien dat je resultaat hebt. De weg omhoog naar een betere gezondheid, naar minder pondjes, naar een heerlijk uitgerust gevoel, naar betere prestaties en naar veel nieuwe vriendschappen ligt voor je open. We hebben trainingsgroepen op allerlei niveau, van beginners tot prestatiegerichte wedstrijdlopers. Zo is er altijd wel een groep op jouw niveau te vinden. 

10 redenen om bij b.o.d. de Sprinters te gaan lopen:

  1. Samen is veel gezelliger dan in je eentje: 60 minuten trainen is in een groep echt zo voorbij.
  2. Lopen in een groep verhoogt de motivatie: doordat je met meer lopers loopt is de motivatie om te blijven lopen groter.
  3. Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers: zij geven tips en adviezen voor jou persoonlijk.
  4. Voel je veilig: vooral in de donkere wintermaanden is het prettiger om niet in je eentje te gaan lopen.
  5. Ontdek de mooie looproutes in je eigen buurt: de trainers kennen de mooiste plekken om te lopen.
  6. Verklein de kans op blessures: train volgens verantwoorde trainingsschema’s op veilige accommodaties.
  7. Boek vooruitgang: trainingen in een loopgroep zijn gevarieerd, waardoor je sneller vooruitgang zult boeken.
  8. Verschillende niveau’s: er is altijd wel een trainingsgroep te vinden, die traint op jouw niveau.
  9. Leer nieuwe mensen kennen: in sportkleding is iedereen gelijk. Voordat je het weet heb je er nieuwe vrienden bij.
  10. Train samen toe naar een loopevenement: ga een nieuwe uitdaging aan, doe eens mee aan een loopevenement!

Trainingsgroepen

We geven training voor bijna elke leeftijd.

Een groep pupillen van 7 t/m 10 jaar traint elke maandag en woensdag op de baan van 18.30 tot 19.30 uur. Het maximaal aantal leden is 25.

Een groep junioren van 11 t/m 17 jaar traint elke maandag en woensdag op de baan van 19.00 tot 20.30 uur.

 

De volwassenen trainen op maandag en woensdag van 19.30 tot circa 21.00 uur. Je kunt hierbij kiezen voor een duurloop training in de prachtige omgeving van Bemmel of een intervaltraining op de baan. De trainingen zijn afgestemd op ieders niveau.

 

Trainingsdagen:

Elke maand maken we een schema zodat je weet welke trainingen gegeven worden. Het schema voor deze maand kun je zien als je de link Trainingsschema aanklikt 

 

Beginner?

Elk jaar starten we in september een beginnersgroep. We geven je informatie over kleding, schoenen en de trainingsaanpak. Op maandag- en woensdagavond bouwen we onder deskundige begeleiding op en sluiten we af met deelname aan de 5 km van de Pietenloop op 24 november.

Aansluiten gedurende het seizoen kan ook door je aan te melden. Samen met een trainer kijken we hoe je het beste bij de bestaande trainingen kunt aansluiten.

Zie ook onze algemene voorwaarden.

Bezoek ons

Sportpark De Heister
Drieske 7
6681 CX Bemmel

Postadres

Plakselaan 2
6681 DS Bemmel

Routebeschrijving

Sportpark De Heister in Bemmel

Met de auto: Via A15 en A325, afslag Bemmel. Volg borden Essenpas, neem inrit ‘t Drieske nabij
OBC Essenpas. GPS-navigatie: postcode 6681CX ; i.c. Van Nispenlaan (willekeurig)
Google maps: BOD de Sprinters Bemmel

Onze sponsoren

© b.o.d. de Sprinters 2024