Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

 De Skeeler-jeugdkampioenen zijn bekend!
Het was prachtig weer zondag 23 juni en de jonge sporters hadden duidelijk zin in Het Eerste Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren.
Onder begeleiding van de ouders meldden ze zich al vroeg aan voor de wedstrijd en na hun startnummer gekregen te hebben begonnen ze hun skeelers en helm en knie-, elleboog- en handbeschermers aan te trekken. Daarna kon het inrijden op de baan beginnen.
Zowel de jongens als de meisjes waren in 4 leeftijdsgroepen verdeeld. 
Na een welkomstwoord van de voorzitter konden om 10.00 uur de wedstrijden beginnen.
De organisatie van b.o.d. de Sprinters had alles goed voorbereid en de taken goed verdeeld. En met voldoende hulp kon een strak schema aangehouden worden. 
Eerst de 100 meter sprint. Daarna de 100 meter slalom en afsluitend de massastart per leeftijdsgroep.
Tussendoor verplichte drinkpauzes gezien de oplopende temperatuur. 
Als extra reed iedereen 10 minuten een “Elfstedentocht” en kreeg je bij iedere gereden ronde van 400 meter een stempel.
Moe en voldaan wachtte iedereen met spanning op de prijsuitreiking.
De nummers 1, 2 en 3 uit de leeftijdsgroepen werden op het podium geroepen en kregen    
hun medaille omgehangen.
De 9 gouden medaillewinnaars en daarmee Lingewaards Jeugdkampioen 2019 zijn:
Gerwin Kragt, Hein Tates, Silvan Hulsman, Liam Soowijl, Juliet  Masselink en Juliette Heerholz, Nika Witjes, Jitske Bennink, Britt Nederlof.
En hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagde sportochtend.

                  9x GOUD.
                             ————————————————————————————————
Wij zijn een actieve vereniging waar volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) onder begeleiding van ervaren trainers met plezier skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond van 19.15 - 20.45 uur en starten vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan het Drieske 7 in Bemmel.

Bekijk HIER de SKEELER PLANNING voor 2019. 

De training start voor alle groepen gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee, limonade gezellig nog nagepraat in ons clubhuis. Skeeleren is meer dan sporten alleen; skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en geeft ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen!

Heb je vroeger wel eens geskeelerd? En zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen. Remtechniek en practische oefeningen begeleid door ervaren trainers zorgen ervoor, dat je weer veilig buiten kunt gaan rijden.

               

            

Trainingen

De trainingen starten 4 april en lopen door tot en met 26 september. De leden zijn ingedeeld naar de volgende niveaus:          

  • Jeugd 7 t/m 14 jaar.
  • Beginners (jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderden (volwassenen) 
  • Marathon (volwassenen)

Nieuwe leden worden op basis van de technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Dat geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek

Locatie

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoenkan gebruik gemaakt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek, veiligheid, balans en materiaal. Skeeleren wordt pas echt leuk, als je beschikt over de juiste techniek, waardoor je veilig buiten kan rijden.                                                               In de zomermaanden rijden we in de regio. Het vertrekpunt is ons clubhuis. Prachtige trainingstochten skeeleren we dan over de dijken en de fietspaden langs de Linge en Park Lingezegen. 

De leden kunnen ook deelnemen aan de vele toertochten, die vanaf half maart tot eind september in het land gehouden worden. Daar kun je je voor opgeven na aankondiging in de Groepsapp. Er zijn Groepstochten, waar in pelotonsvorm onder begeleiding van fietsers met een snelheid tussen 18-22 km gereden wordt. En je hebt Vrije tochten, waar je alles zelf bepaalt: snelheid, rustmomenten.

Ook bij slecht weer gaan de trainingen door. Als de skeelerbaan nat is wordt de training in het clubhuis gegeven. Er wordt dan een parcours uitgezet, waar schaatsplanktraining, balans- en krachtoefeningen gegeven worden.

Najaarstraining

Op de verlichte baan van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 te Bemmel wordt van 3 oktober t/m 12 december wekelijks op donderdagavond van 19.15uur tot 20.30 uur skeelertraining gegeven voor volwassenen en jeugd ouder dan 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek en de kunst om veilig te remmen. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen. Vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven.                De kosten hiervoor zijn €20,00 per persoon.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor ervaren niet-leden (ouder dan 12 jaar) en voor hen, die hun techniek willen opfrissen.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiligheid

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. Wij adviseren ook knie- en elleboogbeschermers te gebruiken. Als we op de openbare weg rijden is ook een geel veiligheidshesje verplicht.

Alle leden krijgen bij de start van het lidmaatschap na betaling van borg een geel clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

 

                                         —————————————————————————-

Evenementen:

Speciaal voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar organiseert b.o.d. de Sprinters ieder jaar in de maand juni Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren. Iedereen mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont. Ook als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Je doet mee aan de wedstrijd op je eigen skeelers, skates. Een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers zijn VERPLICHT. 

                                          —————————————————————————-

LINK: https://www.visitarnhem.com/routes/2285085007/skeelerroute-door-park-lingezegen

De officiële start is bij Pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes. Op mooie paden rijd je door het prachtige natuurgebied Park Lingezegen tussen Nijmegen en Arnhem. Op diverse punten kun je dit skeelerrondje beginnen en dan de rode skeelerbordjes volgen en je rondes(s) maken. 

 Het skeelerrondje in Park Lingezegen is een initiatief van b.o.d. de Sprinters.

 

Zoeken

Agenda

Informatieavond Hardlopen voor beginners

Dinsdag 27 augustus 19.30uur

Start Hardlopen voor beginners

Maandag 2 september

Diplomarijden Skeelerjeugd

Donderdag 19 september 19.15uur

Najaarsbaantraining Skeeleren (ook voor niet-leden)

Vanaf 3 oktober 19.15- 20.45uur

Pietenloop
Zondag 24 november

 

 

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait